‘Het stokje overnemen’ van Sjannie Bouwman. En wie zijn wij?

Sjannie Bouwman en haar dochter Janneke de Jong

Sjannie Bouwman en haar dochter Janneke de Jong

Hartelijk welkom op deze website

JONG AMEDÉ’

Hé wat leuk dat je op onze website bent gearriveerd, mij naam is Janneke en ik ben de opvolgster van ons familie bedrijf “Jong Amedé” .  De oprichtster hiervan is mijn moeder Sjannie Bouwman een bekende en gevestigde naam in de keramiek wereld.

Je moet de gave en de wil hebben om zaken anders te zien, anders uit te beelden, de creatie is hiervan het vervolg. Bovendien is het keramiek met de paplepel ingegoten, ik ben met keramiek geboren en opgegroeid. Wij zijn één met keramiek!

In haar carrière vervaardigde Sjannie Bouwman beelden in opdracht van diverse bedrijven en instellingen, zoals een beeldengroep in de hal van verzorgingstehuis Borgstede te Barendrecht, het beeldje Oud-Strijders dat door de Bond van Oud Strijders aan Prinses Beatrix werd overhandigd en een prachtig sculptuur voor het bedrijf Vencomatic te Eersel. Bij de opendag is het kunstwerk door Koning Willem-Alexander onthuld, een wereldbol met een kuiken die uit het ei komt.

Uitreiking Oud Strijders aan Prinses Beatrix

Uitreiking Oud Strijders aan Prinses Beatrix

Klik hier voor de film: Onthulling van het beeld bij de opening van Vencomatic

Nadat mijn moeder na 40 jaar gewerkt heeft als keramiste is de tijd aangebroken om van haar pensioen te gaan genieten. Dat ze het stokje aan mij doorgeeft is voor ons een vanzelfsprekende en logische stap.

Mijn overtuiging en zienswijze is: “Technieken en vaardigheden zijn te leren, echter een artistiek, inventief en ingenieus ‘mindset’ is een gave, dit zit in je DNA!”

Groet,

Janneke de Jong

Linkedin profiel Janneke de Jong

E-mail naar Jong Keramiek